Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Değerli Mimarlık Fakültesi öğrencilerimiz,

Mimarlık ve İç Mimarlık bölümlerine, lise programlarınızı tamamlayarak geçmiş olduğunuz sınavlardan başarılı olduğunuz için sizi kutlar, bizimle başlayacak eğitiminizde de başarılarınızın devamını dilerim. DAÜ Times Higher Education dünya üniversiteleri sıralamasında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında bulunmaktadır.

DAÜ'de geçireceğiniz eğitim sürecinin size meslek hayatınızdaki hedeflerinizi gerçekleştirmek açısından gerekli olacak bilgi, beceri ve donanımı sağlayacağı görüşündeyim.

Fakültemizin öğretim üyesi ve öğrenci çeşitliliği diğer mimarlık fakülteleri ile olan en büyük farklılıklarımızdan birisidir. Tüm sene boyunca Fakültemiz Uluslararası Tasarım Haftası, seminerler, çalıştaylar ve teknik geziler gibi birçok  eğitim dışı etkinlikler organize etmektedir. Öğretim üyelerimizin gerek akademik camiada gerekse mesleki ortamda yaptıkları işlerle kendilerinden söz ettirmektedir. Saymış olduğum bu özelliklerle Fakültemiz birçok işbirliğine (EAAE, ENHR, IFI vb.) ve akreditasyona (NAAB, MiAK, AQAS) imza atmıştır.

Sizleri, uluslararası niteliğe sahip, evrensel ilke ve hedefler doğrultusunda, yaratıcı, çok boyutlu ve mülti-disipliner bakış açısına sahip, sorgulayan ve mesleğinin gerektirdiği teknik, estetik, sosyal, kültürel ve ilkesel sorumlulukların bilincinde bireyler olarak yetiştirmek için çalışacağız.

Değişen ve gelişen teknoloji, toplum, ve çevre dinamiklerine ve bunlara bağlı oluşan beklentilere cevap verecek, gündemi yakalayabilecek ve bu değişimin parçası olabilecek şekilde kendinizi yenilemeniz ve geliştirmeniz gerekliliğini hatırlatmak isteriz. DAÜ ailesinin saygın üyeleri olarak sizlerle gurur duyuyoruz.

Tüm Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri adına, bir kez daha başarınızı kutlar, size aramızda görmekten mutluluk duyarım.

Prof. Dr. Özgür Dinçyürek