Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

DAÜ Mimarlık Bölümü’nün Uluslararası Başarısı

Yayınlanma Tarihi: 2 Ağustos 2016, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, üç yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirilen çok sayıda ve kapsamlı değerlendirmeler sonucunda NAAB SE sürecini başarıyla tamamladı. Üç yıl boyunca süren değerlendirmeler esnasında farklı 3 ekip adaya gelip, DAÜ Rektörlüğü, Mimarlık Fakültesi ve Bölüm yöneticileri, öğrenciler, akademisyenler ve araştırma görevlileriyle çok sayıda görüşmeler yapmış, ayrıca Mimarlık Bölümü tarafından eğitimde ve araştırmada kullanılan tüm mekanları ziyaret edip, gözlemlemiştir. Ziyaret takımları, üç yıl ardarda kendileri için hazırlanan NAAB ziyaret odalarında günler süren çalışmalar yürütmüştür. NAAB ziyaret odalarında, son beş akademik yarıyılın tüm seçilmiş mimari tasarım projeleri, tüm derslere ait öğrenim çıktıları, sınav ve ödev teslimleri, öğretim üyelerinin akademik yayınları ve profesyonel ürünleri sergilenmiş ve NAAB Ziyaret Takımlarının incelemelerine sunulmuştur. Her NAAB Takım ziyaretinden 4 ay önce DAÜ Mimarlık Bölümü çok detaylı raporlarını, NAAB sekreteryasına iletmiştir. Her ziyaret sonrası, görüşleri ve değerlendirmeleri içeren NAAB Ziyaret Takım raporları, DAÜ Mimarlık Bölümü'ne gerekli düzenlemeler yapılması amacıyla sunulmuştur. Tüm raporlar, ziyaretler, değişiklikler ve düzenlemeler örneğine rastlanmayan bir şekilde ve çok kısa sürede başarıyla tamamlanmıştır.

DAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, büyük başarıyla tamamlanan üçüncü ve aynı zamanda sonuncu ziyaretin resmi raporunun NAAB Yönetim Kurulu tarafından değerlendirildiğini ve sonucun başarıyla tamamlandığını belirtti. DAÜ Mimarlık Lisans Programı'nda, Amerika Birleşik Devletleri'nde NAAB akreditasyonuna sahip Mimarlık Lisans Programlarına denk eğitim verildiği 01 Ocak 2016 tarihinden başlatılmak üzere, 6 yıl boyunca onaylanmıştır. Böylelikle, DAÜ Mimarlık Bölümü mezunları, dünyanın her yerinde Mimarlık alanının en prestijli uluslararası denkliğine sahip diplomalarıyla her türlü profesyonel ve akademik görevleri en ufak bir sorunla karşılaşmadan yerine getirebilecektir.

Şu anda, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada dışında, dünya genelinde DAÜ Mimarlık Bölümü ile birlikte sadece 8 üniversitenin uluslararası denklik sürecini başarıyla tamamlamış olduğunu belirten Prof. Dr. Dinçyürek, DAÜ Mimarlık Bölümü'nün bölgede mimarlık eğitimi veren kurumlar arasında lider olduğunu ve geçtiğimiz yıllar içerisinde DAÜ Mimarlık Bölümü'nün dünyada eğitim kalitesi kanıtlanmış en önemli kurumlardan biri olarak yerini sağlamlaştırdığını da sözlerine ekledi.