Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

18 Nisan DÜNYA MİRAS GÜNÜ

Yayınlanma Tarihi: 13 Nisan 2017, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi ile KTMMOB Mimarlar Odası ortak etkinliğidir.

"Mimar Sinan ve Eserleri"
Prof. Dr. Reha Günay
-------------------------------------------
1937 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Reha Günay, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden 1960 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nde doktora yaptı. 1994 yılında profesör olan Reha Günay, emekli olana kadar Yıldız Teknik Üniversitesi Restorasyon Anabilim Dalı'nda çalıştı. 1978'den 2011 yılına kadar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fotoğraf Bölümü'nde Mimarlık Fotoğrafı dersleri verdi. Emekli olduktan sonra da akademik faliyetlerini sürdüren Günay fotoğraf çalışmalarında, kültür varlıklarının ve mimarlık eserlerinin belgelenmesi konusuna ağırlık vererek kendi hazırladığı kitaplarında kendi fotoğraflarını kullandı. 1983-2004 yılları arasında Ağa Han Mimarlık Ödülü'ne başvuran yapıları fotoğraflarıyla belgeledi. Arkeoloji çalışmaları, konferansları ve kitaplarının yanı sıra Reha Günay'ın fotoğraflarına yer verilen çok sayıda ulusal ve uluslararası yayın ve sergi bulunmaktadır.

"Mimar Sinan Yapısı: Kılıç Ali Paşa Hamamı Restorasyon ve Yenileme Projesi"

Europa Nostra 2017 Ödülü
Cafer Bozkurt
-------------------------------------------
1945’te İstanbul’da doğan Cafer Bozkurt, 1968‘de İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden birincilikle mezun oldu. 1971’de kurduğu mimari büro, başkanı olduğu Cafer Bozkurt Mimarlık Ltd. Şirketi olarak devam etmektedir. Kurulduğu günden beri yurtiçi ve yurtdışında Konut Yerleşmeleri, Turizm ve Rekreasyon Yapıları, Kültür ve Eğitim Yapıları gibi alanlarda yoğunlaşan çok sayıda proje yaptı ve gerçekleştirdi. Bunların yanı sıra Tarihi Çevre ve Restorasyon konularında, verdiği çok sayıda eser ile uzmanlaştı. Gerçekleşmiş toplam dokuz projesi Aga Khan Ödülleri’ne aday gösterildi. Bazı yapıları ulusal ve uluslararası mimarlık ödülleri kazandı. Kariyeri boyunca Mimarlık mesleği ile ilgili çeşitli konferans ve toplantıya davet edilen Cafer Bozkurt, Türkiye ve yurt dışındaki mimarlık okullarında davetli konuşmacı ve öğretim görevlisi olarak da bulundu. Ayrıca pek çok mimarlık ve kentsel tasarım yarışmasında jüri üyeliği yaptı. Projeleri, yapıları ve makaleleri çeşitli mimari yayınlarda yer aldı.