DAÜ Mimarlık Fakültesi'nde "Konut Sohbetleri II" Gerçekleştirildi

DAÜ Mimarlık Fakültesi
Yayınlanma Tarihi: 6 Aralık 2016, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, 'Konut, Eğitim, Danışma ve Araştırma Merkezi' (KEDA-M), tarafından "Konut Sohbetleri II" isimli etkinlik, KEDA-M Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Afet Çeliker moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Göç – Savaş - Mülkiyet Sorunu temalarında gerçekleştirilen söz konusu etkinlik ile üniversitede konut konusunda var olan bilgi birikiminin konutla ilgili tüm paydaşlara aktarılması hedeflendi. Etkinlikte Mimarlık disiplini dışında sanat alanında önemli pozisyonlara sahip olan yazar- yönetmen Aliye Ummanel ve oyuncu Hatice Tezcan konutla ilgili yorumlarını ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaştılar. Son derece samimi ve interaktif bir ortamda gerçekleşen etkinliğe ilgi de yoğun oldu.

DAÜ KEDA-M Başkanı Doç. Dr. Kağan Günçe, etkinliğin Lefkoşa Türk Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye konan 'Ev' isimli tiyatro oyununun 'toplumun bugün ve yakın tarihinin hala hesaplaşmakta olduğu göç, savaş ve mülkiyet sorunu' gibi temaları çerçevesinde şekillendiğini bildirdi. Doç. Dr. Günçe, paralel bir etkinlik olarak Mimarlık Fakültesi Sergi Salonu'nda 'Ev' oyununun afişleri, basındaki yansımaları ve yazar - yönetmen Aliye Ummanel'in yazıp yönettiği oyunların posterlerinden oluşan bir de sergi düzenlendiğini belirterek serginin 6 Aralık 2016 tarihine kadar gezilebileceği bildirdi.