DAÜ İç Mimarlık Bölümü Öğrencileri Projelerini Sergiledi

Yayınlanma Tarihi: 4 Nisan 2017, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğrencileri “Itas /Inar Öğrenci Projeleri Sergisi” adı altında, yapmış oldukları projeleri Mimarlık Fakültesi Sergi Salonu’nda sergilediler. Öğrenciler, İç Mimarlık Bölümü birinci sınıf çalışmalarından başlayıp dördüncü sınıfa kadar gelen süreci, bu süreçte alınan dersler doğrultusunda oluşturulan projeleri hem İngilizce hem Türkçe olarak sergilediler.

Kronolojik bir dil ile oluşturulan sergide, 2016 – 2017 Akademik Yılı Güz Dönemi’nden seçilen en iyi projeler sergilenerek, başta tasarım dersleri olmak üzere, mobilya, aydınlatma, portfolyo, serbest el çizimi gibi derslerden seçilen örnekler ile sergi kurgulandı.

Öğrencileri ortak bir platformda buluşturmayı hedefleyen sergi açılışında konuşan DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr Özgür Dinçyürek ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı yapmış oldukları açıklamada, katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini ileterek, amaçlarının bir dönem boyunca öğrencilerin kendi yaptıkları çalışmalar ile hem öğrencileri onurlandırmak hem de bir sonraki adımda kendilerini nelerin beklediğini keşfetmelerini sağlamak olduğunu vurguladılar. Prof. Dr. Dinçyürek ve Prof. Dr. Dağlı, öğrencilerin kendi stüdyoları dışındaki vizyonlarını genişletmeye çalıştıklarına da dikkat çektiler.