Skip Navigation LinksCommemorates-Architect-Ahmet-Vural-Behaeddin

Ahmet Vural Behaeddin DAÜ'de Anılıyor

“DAÜ Mimarlık Fakültesi Ahmet Vural Behaeddin'i Anıyor."

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İlk Kıbrıslı Türk Mimar Ahmet Vural Behaeddin'i, Ölümünün 20. Yılında Anmak Üzere, Bir Etkinlik Düzenleyecek

Doğu akdeniz üniversitesi (daü) mimarlık fakültesi, ilk kıbrıslı türk mimar ahmet vural behaeddin'i, ölümünün 20. Yılında anmak üzere, "zaman, mekan ve anılarla…: ev hikayeleri- 2" başlıklı bir etkinlik düzenleyecektir. 2009 yılından beri, Mimar Behaeddin'in eserleri üzerinden düzenlenen Ev Hikayeleri Etkinliği'nde bu yıl, Dr. Ali Fikret Evi üzerinde durulup mimarın profesyonel yaşamına ışık tutulacaktır.

Aralarında ev sahipleri Sülün Fikret ve Dr. Ali Niyazi Fikret'in, uzun yıllar mimarın birlikte çalıştığı Hasan Özibrahim ile Salih Kınık'ın ve Mimarlar Odası Başkanı Ekrem Bodamyalızade'nin de bulunacağı söyleşide, Mehmet Aykut İncirli tarafından hazırlanmış olan ve mimarın profesyonel yaşamını yansıtan dökümanter film - Estetize Edilmiş Hayat'ın da DAÜ'de ilk gösterimi gerçekleşecektir."Zaman, Mekan ve Anılarla…: Ev Hikayeleri- 2" başlıklı etkinlik, 20 Nisan 2012 Çarşamba günü, saat 14:30'da, DAÜ Mimarlık Fakültesi Fakülte Toplantı Salonu'nda düzenlenecektir.

Erişim Tarihi: 10/03/2021