Skip Navigation LinksAHMET-VURAL-BEHAEDDIN-EVENT-WITH-HIS-LISTED-WORKS--KTMMOB

Ahmet Vural Behaeddin Listelenmiş Eserleri

Ahmet Vural Behaeddin Listelenmiş Eserleri  Othello Kalesinde Gerçekleşti.

DAÜ – KAM ve Mimarlar Odası'nın düzenlediği, listelenmiş Eserleri ile Ahmet Vural Behaeddin etkinliği Mağusa Othello Kalesinde gerçekleşti.

Listelenen yapıların malsahipleri/temsilcilerinin, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Sn. Özdemir Berova, Üniversite yetkilileri ve Mimarların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Başkan Türker Aktaç bir konuşma yapmış ve Mimarlar Odasının Kültürel Miras yanında Çağdaş Kıbrıs Türk Mimarisine sahip çıkmanın önemini vurgulayarak bu konuda yapılan çalışmalarını ve girişimlerini anlatmıştır. Bu bağlamda yeni bir Mimarlık Merkezi oluşturulacağı ve Çağdaş Kıbrıs Türk Mimarlığına katkı koymuş Mimarların eserlerinin bu mekanda toplanıp tüm mimar ve mimarlık öğrencilerinin yararlanmasının sağlanacağı  müjdesini vermiştir.

Daha sonra bina sahipleri/temsilcilerine plaketler sunulmuştur.