Skip Navigation Linksabout-faculty

Prof. Dr. RESMİYE ALPAR

Dekan Yardımcısı
Prof. Dr. ASU TOZAN

1991 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde Mimarlık Bölümü olarak akademik faaliyetlerine başlayan Mimarlık Fakültesi, 1997 yılında Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümü ile Fakülteye dönüştürülmüştür. Bugün bu iki lisans programının yanında, 7 yüksek lisans programı ve Mimarlık Doktora Programı bulunmaktadır. Fakülte geniş bir öğrenci ve öğretim üyesi çeşitliliğine sahiptir. Her sene Uluslararası Tasarım Haftası, seminerler, atölye çalışmaları ve teknik geziler gibi birçok etkinlik gerçekleştirilmektedir. Öğretim üyelerinin profesyonel ve akademik organizasyonlara katılımı, akademide ve toplumda yüksek bir seviyeye sahiptir. Fakülte’nin akreditasyonları NAAB International Certification, MiAK, AQAS ve EAAE, ENHR, IFI, ACSA üyelikleri, bu yapıcı özelliklerle sağlanmaktadır.

Mimar ve iç mimar olmanın teknik, etik, estetik, sosyal ve kültürel sorumluluklarını bilen, yaratıcı ve sorgulayıcı bireyler yetiştirmek için uluslararası nitelikler, evrensel ilkeler ve hedefler göz önünde bulundurulmakta, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunulmaktadır.

Mimarlık Fakültesinde 1213 lisans ve 169 yüksek lisans öğrencisi bulunmaktadır. Fakülte, 40 tam zamanlı akademik personel, 26 yarı zamanlı personel ve 37 araştırma görevlisi ile eğitime devam etmektedir.