DAÜ İç Mimarlık Tasarım Projesinde 'Yoga Stüdyosu' Tasarlanıyor

DAÜ İç Mimarlık Tasarım Projesinde
Yayınlanma Tarihi: 14 Kasım 2014, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi İTAS 201 ve INAR 291 İç Mimarlık Tasarım Stüdyosu 1 dersi kapsamında spor aktivitesini aşılamak ve yoga sporunu yaymak amacı ile "YOGA STÜDYOSU" tasarımı yapılıyor. Öğrenciler, dönem başında konuya giriş yapmak için, iki hafta gibi bir zaman aralığında, gerçekleştirmiş oldukları ısınma projesinde yoga araç ve gereçlerini içinde taşıyabilecekleri "yoga malzemelerini taşıyabilecekleri bir taşıma kiti" tasarladılar. Tasarladıkları ürünleri yoga eğitmeni Nibel Tektan yönetimindeki yoga gösterisi ile birebir yoga yaparak DAÜ Mimarlık Fakültesi giriş holünde yoğun bir öğrenci katılımı ile sunma fırsatı buldular. Yapılan bu sunuşa Mimarlık Fakültesi öğrencileri yanında Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı da katılarak İTAS 201 / INAR 291 öğrenci ve hocalarına eşlik ettiler.

Öğrenciler dönemin ana projesi olan "YOGA STÜDYOSU" proje konusu için proje alanı olarak seçilen, Salamis Antik Kenti yakınında denize sıfır konumlanan, Bedi's Restaurant'ı yerinde incelemek ve mekanı detaylı fotoğraflamak için belirtilen alanı geçtiğimiz gün ziyaret ederek dönem projesine başladılar.