DAÜ İç Mimarlık Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri İçin İstanbul’da Teknik İnceleme Gezisi Düzenledi

Yayınlanma Tarihi: 1 Aralık 2014, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü kurulunca alınan karar doğrultusunda, İç Mimarlık eğitiminin ikinci yıl ikinci döneminde, günümüz 'Tasarım' alanının lokomotiflerinden birisi olan İstanbul şehrine teknik geziler düzenleniyor. Bu dönem ikincisi gerçekleştirilen teknik gezilerden ilki ITAS202 kodlu tasarım stüdyosu öğrencilerine yönelik olarak düzenlendi.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Tevfikler Çavuşoğlu yürütücülüğünde gerçekleştirilen gezide öğrenciler İstanbul'daki birçok kamusal mekanı deneyimleyerek inceleme fırsatı buldu. İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin kültürel farkındalığını artırmak, farklı coğrafyalardaki yapılı çevrelerde uygulanmış tasarım çözümlerini irdelemelerine olanak sağlamak ve bu sayede açık fikirli ve yenilikçi profesyonel tasarımcılar yetiştirmek hedefiyle kurgulanan gezilerde öğrenciler bir dünya metropolü olan İstanbul'da yoğun bir programla tasarımı sorguladılar.

Değişime en hızlı ayak uydurması gereken tasarım alanlarının başında gelen İç Mimarlık özelinde, spesifik konulara örnek oluşturacak farklı sorgulamaları ve yaratıcı çözümleriyle başarılı mekanların incelenmesinin yanısıra, gezinin tarihi hem 2. İstanbul Tasarım Bienali hem de İstanbul Tasarım Haftası'na denk getirilip, yaratıcı dünyaların gündem ve nabızları tutuldu. Oldukça zengin içeriklerle oluşturulan geniş yelpazeli etkinliklere katılma şansı bulan öğrenciler için, programını her daim değişen ve gelişen dünya gerçeklerini gözönünde bulundurarak güncelleyen DAÜ İç Mimarlık Bölümü'nün çağdaş normlarla bezeli eğitimi içerisinde daha da geniş ve verimli bir eğitim penceresi açılmış oldu.

Tüm bunlar yanında, teknik gezinin diğer bir sonucu da Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sanatçı Günseli Kato ve Tasarımcı ve İstanbul Tasarım Haftası Organizatörü Arhan Kayar'ın (Dream Design Factory) KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ile işbirlikleri yapmaktan, tasarım etkinlikleri düzenlemekten duyacakları memnuniyeti aktarmaları ve DAÜ öğrencileri ile yakından ilgilenmeleri olmuştur.