DAÜ İç Mimarlık Bölümü'nün Gurur Günü

DAÜ İç Mimarlık Bölümü
Yayınlanma Tarihi: 22 Aralık 2014, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü "Eğitim Akreditasyon ve Kalite Güvence Ajansı" (AQAS, Agency for Quality Assurance) Akreditasyon Sertifika belgesini gerçekleştirilen tören ile aldı. Gazimağusa Kaleiçi'nde yer alan İkiz Kiliseler'de gerçekleştirilen sertifika töreni ile AQAS akreditasyon belgesini alan DAÜ İç Mimarlık Bölümü, aynı gün 2013 – 2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nde başarılı olan öğrencilerini Yüksek Şeref ve Şeref sertifikaları ile taçlandırdı.

İç Mimarlık alanında Türkiye ve Kıbrıs'ta bir ilki gerçekleştiren DAÜ İç Mimarlık Bölümü AQAS tarafından beş yıllık süreyi kapsayan akreditasyon sertifikasını almaya hak kazandı. Söz konusu sertifika ile DAÜ İç Mimarlık Bölümü öğrencilerine verilen eğitim ve diplomaların kalite garantisi ile uluslararası tanınırlığı tescillenmiş oldu.

Sertifika takdimi için törende hazır bulunan AQAS yetkilisi Ronny Heintz çok zorlu bir süreci başarılı bir şekilde tamamlayan DAÜ İç Mimarlık Bölümü'nü tebrik ederek akreditasyon belgesini DAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı'ya sundu. AQAS kurumu açısından akreditasyon sürecinin anlamını özetleyen Heintz aslında eğitime katkısı bulunan müfredat, öğretim kadrosu, öğrenciler, kaynaklar, kurumsal yapı gibi birçok açıdan detaylı analizler gerçekleştirildiğini ve olumlu bir sonuca varıldığını vurguladı.

Aynı törende İç Mimarlık Bölümü'nde eğitim gören toplam 52 şeref ve yüksek şeref öğrencisine başarı sertifikaları DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara, Prof. Dr. Dağlı ve bölüm öğretim üyeleri tarafından takdim edildi.

Söz konusu sertifika töreninde konuşan Prof. Dr. Hoşkara, akreditasyonun olumlu bir gelişme olduğuna dikkat çekerek İç Mimarlık Bölümü'nü tebrik etti. Söz konusu akreditasyonun alınan ilk uluslararası akreditasyon olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Hoşkara başarıların devam edeceğini vurguladı. Prof. Dr. Hoşkara konuşmasında başarılı olan öğrencileri de tebrik etti. Törende konuşan Prof. Dr. Dağlı, akreditasyon çalışmaları kapsamında emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek İç Mimarlık Türkçe Programı için de akreditasyon sürecinin başlatıldığının müjdesini verdi. Bölümde şeref ve yüksek seref başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencileri de tebrik eden Prof. Dr. Dağlı, tüm öğrencilere başarılarının devamını diledi.

Tören DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi ve koro şefi Erkan Dağlı ve piyanist müzik öğretmeni Özkan Boyacıoğlu gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile sona erdi.