Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

43. MOBBİG Olağan Toplantısı

Yayınlanma Tarihi: 30 Eylül 2016, Cuma

Türkiye Cumhuriyeti (TC) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversitelerinin, Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG) Olağan Toplantısı Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde 29 Eylül – 2 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

MOBBİNG toplantıları Mimarlık bölümlerinin yönetimini ve eğitim programlarını ilgilendiren konularda iletişim gereksiniminin artması ile 1996 tarihinde başlayan Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantıları MOBBİG Tüzüğü'nde yazıldığı şekliyle, yılda en az iki kez yapılmaktadır. Toplantıların amacı, mimarlık eğitimi yapan kurumlar arasında diyalog ortamının oluşturulması ve iletişimin sağlanmasıdır. MOBBİG mimarlık eğitimi üzerine ele aldığı ve önemsediği konuların uluslararası bağlamdaki konular ve gelişmelerle olan koşutluğunu izlemekte ve değerlendirmektedir. Türkiye ve KKTC'de eğitim yapan mimarlık bölümlerinin tümü MOBBİG'in doğal üyeleridir.

43. MOBBİG Olağan Toplantısı'nda mimarlık eğitim ve öğretim gündeminde önemli yer tutan konular, "Mimarlık Eğitiminde Kalite" başlığı altında görüşülecektir. Toplantıda ayrıca DAÜ Mimarlık Bölümü'nün almış olduğu Ulusal MİAK akreditasyon ve uluslararası denklik NAAB SE deneyimleri, DAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek tarafından katılımcılar ile paylaşılacaktır.

43. MOBBİG Olağan Toplantısı 29 Eylül 2016 Perşembe günü, saat 09:30' da açılış konuşmaları ile başlayacak ve Mimarlık Mesleğe Kabul Kurulu (MİMEKK) ve Mimarlık Akreditasyon Kurulu'nun (MİAK) sunumları, MOBBİG çalışma gruplarının sunumları ve paneller ile devam edecektir. MOBBİG 43'ün panel başlıkları; "Özdeğerlendirme ve Akreditasyonlar, Yenilikçilik, Yaratıcılık ve Özgünlük, Olanaklar, İşbirlikleri ve Ortaklıklar, Müfredat / Müfredat Dışı Etkinlikler ve Eğitim Araçları/Yöntemleri"dir.