Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi kurulduğu yıldan beri birçok başarıya imza atmıştır; ama belki de en önemli başarısı akademik, idari kadrosu ve öğrencileri ile yaratmış olduğu özel, samimi, sıcak ve profesyonel eğitim ortamıdır. Fakültemiz, öğrencilerin söz sahibi olduğu, günün ihtiyaçlarının birlikte yakalandığı, birlikte şekillendirildiği katılımcı eğitim anlayışı ile programlarını sürekli geliştirmekte;  programlarının kalite güvencesini, bağımsız kurumlar aracılığıyla takip etmektedir. Mimarlık Bölümümü Lisans programı, MİAK ve NAAB, İç Mimarlık Bölümü, Türkçe ve İngilizce Lisans programı AQAS akreditasyonlarına sahiptir. Bölümlerimiz akreditasyonlarını sürekli yenilemek için de yoğun çalışma içindedirler.

Ayrıca uluslararası alanda tanınan akademik kadrosu, eğitim programları ve yetkin mezunlar yetiştirmesiyle Fakültemiz, seçkin bir konuma gelmiştir. Şu anda görev yapan 39 tam zamanlı öğretim üyemiz ve buna ilaveten yarı zamanlı öğretim görevlilerimiz, araştırma görevlilerimiz bu kaliteyi daha da yüksek bir noktaya taşımak için durmadan çalışmaktadırlar.

Akademik kadromuzun daha önceleri birçok farklı kurumda, değişik pozisyonlarda / görevlerde rol alması,  çok boyutlu / yönlü bir Fakülte olmamıza da etken olmuştur. Bunun yanında öğretim üyelerimizin saygın ulusal ve uluslararası dergilerdeki akademik yayınlara sahip olmasından dolayı, Fakültemiz yakın coğrafyamızda bu alanda da öncü olarak yerini almış bulunmaktadır.

Öğrencilerimizin bireysel farklılıkları desteklenmekle birlikte onlara, mesleğin güncel ve evrensel yetkinliğine sahip olacakları, dünyaya açılabilecekleri fırsatlar yaratılmakta; ulusal ve uluslararası başarılı tasarımcılarla, değişik platformlarda bir araya gelmeleri sağlanmaktadır. Kısacası mezunlarımız, çok yönlü donanımları ile dünyanın önde gelen kurum ve kuruluşlarında rahatlıkla iş bulabilmektedirler.

Burada duvarların olmadığı bir yönetim anlayışı ile her platformda herkesin kendini ifade edebileceği bir ortam yaratılmaya çalışılmaktadır. Fakültemiz geniş bir paydaş grubunun katılımıyla her zaman günü ve geleceği yakalamak için sürekli düşünce geliştirmektedir.

Ben de böyle dinamik ve devingen bir ortama sahip olan Mimarlık Fakültesinin bir parçası olmaktan ve burada uzun süre görev yapmış olmaktan gurur duyuyorum.

Prof. Dr. UĞUR DAĞLI