Skip Navigation LinksAnnouncements

Office 365 Hesabınıza Oturum Açın

Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2020, Çarşamba

Sevgili Öğrencimiz,

Bildiğiniz gibi, bugüne kadar Üniversitenizin size tahsis etmiş olduğu, ogrencinumaraniz@students.emu.edu.tr email adresini kullanmakta idiniz. Bir süreden beridir Üniversitemiz, Microsoft işbirliği ile gerek personelimizin gerekse siz öğrencilerimizin kullanacağı Office 365 email ve uygulamalarına geçiş için çalışmalar yapmaktadır. Buna göre de 2000 kadar öğrencimiz Office 365 hesaplarını başarı ile kullanmışlardır.

An itibarı ile tüm öğrencilerimiz Office 365 hesaplarını https://outlook.office.com adresi üzerinden kullanabiliyor durumdadır.

Office 365’e giriş için kablosuz ağ bağlantısı olan eduroam kullanıcı adı (ogrencinumaraniz@emu.edu.tr ) ve şifresi kullanılmalıdır.

Peki, Office 365 ile ne gibi avantajlar sağlıyor olacaksınız.

1. ogrencinumaraniz@emu.edu.tr şeklinde email adresinizi kullanıyor olacaksınız.

2. Email adresinizin kotası 50 GB olup, daha da artırılabilir olacaktır.

3. Dosyalarınızı, resimlerinizi, videolarınızı, notlarınızı güvenle saklayabileceğiniz OneDrive hesabına sahip olacaksınız.

4. 1 TB alanı olan OneDrive kullanarak, güvenli bir şekilde dosyalarınızı gerek arkadaşlarınızla gerekse hocalarınızla paylaşabilecek, arzu etmeniz halinde dosyalar üzerinde ortak çalışabiliyor olacaksınız.

5. Office 365 hesabınızla Skype Kurumsal kullanarak görüntülü/sesli görüşmeler yapabileceksiniz.

6. Gelecekte online dersler gündeme gelirse, Microsoft Teams kullanarak, hocalarınızın açacağı derslere online katılacak, hocanızın notlarını kaydedebilecek, interaktif bir şekilde derslere katılabileceksiniz.

7. İhtiyaç duymanız halinde Ofis Programlarını (Word, Excel, Powerpoint) online olarak kullanabileceksiniz.

Office 365 hesabınıza nasıl gireceksiniz?

Office 365 hesabınıza https://outlook.office.com adresinden, ogrencinumaraniz@emu.edu.tr ve eduroam olarak adlandırılan kablosuz ağ sistemine katılırken kullandığınız şifre ile girebileceksiniz.

Email hesaplarınızı kolaylıkla windows, IOS veya Android işletim sistemlerine Exchange/Office365 olarak kurabileceksiz.

Gerek hesabınıza girişte gerekse uygulamaları kurarken herhangi bir sorun yaşarsanız fakülte/bölüm system yöneticisine veya Bilgi İşlem Merkezine başvurabilirsiniz.

DAÜ Bilgi İşlem Merkezi

LOGIN.MICROSOFTONLINE.COM