DAÜ İç Mimarlık Bölümü'nden Önemli Temsiliyet

DAÜ İç Mimarlık Bölümü
Yayınlanma Tarihi: 9 Haziran 2014, Pazartesi

DAÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü, Malezya – Kuala Lumpur'da gerçekleşen Uluslararası İç Mimarlık/Tasarım Federasyonu (IFI) Genel Kurulu'nda temsil edildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü, 2007 yılında üye olduğu Uluslararası İç Mimarlık Federasyonu'nun Malezya – Kuala Lumpur'daki 50. Genel Kurul Toplantısı'na Türkiye ve KKTC'den Türkiye İç Mimarlar odası dışında tek kurum olarak aktif üye pozisyonunda katıldı.

Uluslararası İç Mimarlık/Tasarım Federasyonu profesyonel İç Mimarlık/Tasarım alanının global sesi ve otoritesidir. Uluslararası İç Mimarlık/Tasarım Federasyonu (IFI) İç Mimarlık/Tasarım organizasyonlarının en kapsamlı uluslararası kuruludur. Bu federasyon dünya çapındaki eğitimde, araştırma ve uygulama için global forumda deneyim, bilgi, gelişim ve aktarımında önemli rol üstlenir. Geleceği etkileyecek gelişim ve uygulamalar bağlamında uluslararası düzeyde iç mimarları bir araya getirirerek iç mimarlık mesleğinin saygınlığını dünya çapında arttırmayı hedefler.

IFI 110 ülkede uluslararası tasarım birlikleri içinde 270.000 tasarımcı, eğitimci ve endüstri sektörü tarafından temsil edilmektedir. IFI ayrıca eğitim, araştırma ve uygulama alanında bilgi geliştirme ve paylaşımını sağlar.

1963 yılında Danimarka'da kurulan federasyon Malezya – Kuala Lumpur'da bu yıl 50. yılını kutladı. Uluslararası İç Mimarlık Federasyonu'nun yeni yönetim kurulu seçiminin de gerçekleştiği toplantıda özellikle varolan sistem üzerinde yapılacak olan yeni çalışma programları da katılımcıların oylamaları sonucu onaylandı. Kurumsal (İç Mimar Odaları) ve Eğitimsel üyeliklerle oluşan Uluslararası İç Mimarlık Federasyonu'na "Eğitim" alanında üye olan DAÜ İç Mimarlık Bölümü, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asu Tozan Kiessel ve Doç. Dr. Zehra Öngül tarafından temsil edildi. Bölgesel temsiliyet esaslı yeni yapılanma sürecinde DAÜ İç Mimarlık Bölümü olarak etkin görev alma girişiminde bulunuldu.