DAÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Mezunundan Gururlandıran Başarı

Yayınlanma Tarihi: 26 Haziran 2014, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2013 yılı mezunu Doğuş Bodamyalızade, dünyanın en prestijli yeşil tasarım yarışmalarından biri olan ‘Greendot’ tasarım yarışmasına katılarak ikincilik ödülüne layık görüldü. Söz konusu yarışmaya ulaşım kategorisinde katılan Bodamyalızade, gelecekte kullanılması için tasarlanan bir araç olan ‘Magneto Car’ projesi ile başarı kazandı. Dünyanın her yerinden mimar ve tasarımcıların katıldığı Greendot yarışmasında Bodamyalızade, ayrıca KKTC’de bu ödüle layık görülen ilk tasarımcı olma özelliğini de taşıyor.

Söz konusu proje ile ikinci kez uluslararası bir ödül kazanan Bodamyalızade 2013 yılı içinde dünyanın en önemli tasarım yarışmalarından ‘A’ Design’ yarışmasında yükselen tasarımcı ödülüne de layık görülmüştü. DAÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Guita Farivarsadri, öğrencilerin elde ettiği başarılarla her zaman gurur duyduklarını belirterek, DAÜ olarak her zaman doğru ve sağlam bir eğitim verdiklerinin de altını çizdi.