MİMARİ YARIŞMA

Yayınlanma Tarihi: 16 Ekim 2023, Pazartesi

1964 yılından beri faaliyet gösteren Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından, çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek, malzemenin üretim, tasarım ve uygulama potansiyellerini keşfetmek ve bu yönde kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, ulusal bir fikir projesi yarışması düzenlenmektedir.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Yapı Tasarım Yarışması, mimar ve mühendislere hitap etmekte, beton ve çimento üzerine bilgi birikimini ve uygulama kalitesini artırmayı hedeflemektedir. Yarışmada bu yıl, katılımcılardan betonun doğası gereği sunduğu bir araya getirme biçimini ele alarak kamusal alanları sürdürülebilirlik doğrultusunda değerlendirmesi ve Cumhuriyet’in 100. yılını da kutladığımız 2023 yılında kamusal alanda sıklıkla ihtiyaç duyulan, farklı kullanıcı gruplarının bir araya gelebileceği, zaman geçirebileceği, işlevsel olarak kamusal fayda sağlayacak tasarım önerileri bekleniyor.

Yarışma jürisi sektörün önemli isimlerinden İnş. Yük. Müh. Ahmet TOPBAŞ, Doç. Dr. Aktan ACAR, Dr. Mimar Dürrin SÜER, Prof. Dr. Hüseyin KAHVECİOĞLU, Y. Mimar Pınar GÖKBAYRAK’tan oluşmaktadır.

Yarışmaya başvurular, profesyonel ve öğrenci kategorisinde olacaktır. Toplam 840 bin TL ödüllü yarışma hakkında detaylı bilgiye www.yapitasarimyarismasi.com internet adresinden ulaşılabilmektedir.

Bugüne kadar büyük ilgi gören ve sektöre önemli katkı sağlayan yarışmanın özellikle üniversite öğrencilerinin kariyerlerinde önemli bir adım olması amaçlanmaktadır. Bu yılki tema“Kamusal Alanda Bir Arada” olarak belirlenmiştir.